Ouderportaal (ParentCom)

Basisschoolapp van ParentCom

Op Basisschool D’n Overkant maken wij gebruik van de Basisschool app. Deze app is ontwikkeld door Parentcom. Deze app omvat onder andere een digitale jaarkalender, nieuws, contactinformatie en nog veel meer. Wij nodigen u uit om snel een kijkje te nemen!

Waarom hebben we voor een app gekozen?

Met een app bent u in staat om zeer eenvoudig de info tot u te nemen, op een moment dat het u schikt. Wij gebruiken deze app als eerste communicatievorm. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de app altijd de meest recente en juiste informatie bevat. 

Toestemming

Het communiceren via deze app is volledig AVG-Proof. De informatie van uw kind is goed beveiligd en foto’s zijn niet inzichtelijk voor ouders die geen kind in dezelfde klas hebben zitten. Bij de inschrijving van uw kind bij ons op school heeft u aangegeven of wij foto’s/video’s mogen delen. Deze toestemming gebruiken wij uiteraard nu ook.

Wat moet u nu doen?

Om toegang tot de app te krijgen downloadt u ‘de Basisschool App’ in de AppStore (iOS) of de Google Play Store (Android). Nadat u deze gedownload heeft, klikt u op ‘Ga verder’. Vervolgens zoekt u op de schoolnaam. Op deze wijze installeert u onze school app op uw telefoon. Daarna krijgt u de vraag om een login voor uzelf aan te maken. U klikt hiervoor op ‘vraag een inlog aan’. Vervolgens vult u uw eigen gegevens in en vult u de laatste 4 cijfers van het BSN nummer en de geboortedatum van uw kind in. Hierdoor koppelt u uzelf aan uw kind. U kunt na deze stap meerdere kinderen koppelen aan uw account. Via onderstaande link ziet u het instructiefilmpje.

Loginaanvragen | Persoonlijke Inbox | Basisschool Apps - YouTube

Uw wachtwoordaanvraag ontvangt u op uw e-mailadres. Controleer uw spambox wanneer u de mail niet kan vinden. Met deze gegevens kunt u vervolgens inloggen. Er zijn een aantal tegels gefilterd op klas gerelateerde informatie. Zo ziet u alleen de klassenpagina en fotoalbum van de groep(en) waarin uw kind(eren) zit(ten).

Via onderstaande link kunt u de app downloaden.