1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Groepen 5: Tafels oefenen

Groepen 5: Tafels oefenen

donderdag 21 februari 2013

In de groepen 5 hebben we de afgelopen maanden veel geoefend op de tafels van 6, 7, 8, en 9. Dit valt nog niet altijd mee. Wij merken dat veel kinderen keurig netjes de tafel kunnen opzeggen met de juiste antwoorden als ze van boven naar beneden de tafel moeten opzeggen. Het is echter de bedoeling dat ze een tafelsom vlot (binnen max. 5 seconden) en goed kunnen beantwoorden. Ze hebben deze vaardigheid hard nodig in de rest van groep 5 en daarna.
Wij gaan de komende periode het aanleren van de tafels afsluiten met het halen van een tafeldiploma. Tot aan de meivakantie zullen we de tafels gaan toetsen en kinderen kunnen dan een sticker verdienen voor elke tafel die ze beheersen. Kinderen krijgen ook de mogelijkheden om het nog een keer in te halen als het de eerste keer niet lukt.
Wij willen u vragen: oefen zoveel mogelijk met uw kind. Dat kan door gewoon elke dag te overhoren, ze te ondersteunen als ze de tafel nog eens opschrijven, door samen spelletjes te doen (tafelbingo!). U kunt ze ook met de computer laten oefenen; er zijn inmiddels behoorlijk wat sites en (gratis) apps te vinden waarop dat kan. Vergeet u hierbij niet om ook de tafels van 1 t/m 5 er regelmatig bij te betrekken.

Terug naar overzicht Pagina afdrukken