1. Home
 2. Actueel
 3. Nieuws
 4. carnaval op D'n Overkant

carnaval op D'n Overkant

vrijdag 1 februari 2019

Vrijdag 1 maart barst het carnavalsfeest weer los op D’n Overkant. De kinderen mogen de hele ochtend verkleed en geschminkt naar school komen. Om het feest voor iedereen zo gezellig mogelijk te houden en ongelukken te voorkomen, willen wij u vragen om uw kind(eren) geen (nep)wapens en dergelijke attributen mee te geven. Ook spuitbussen en confetti zijn verboden. 3 Rollen serpentines per kind is toegestaan.

 

Vanaf 11.00 uur is er een prachtige optocht rondom de school. Er zijn al een hoop kinderen die ideeën hebben opgedaan om thuis een mooie wagen te gaan bouwen. Ook in de klassen wordt er druk nagedacht over de optocht. Dus komt dat zien! Neem al je vrienden, familie, opa’s en oma’s mee, zodat zij het niet hoeven te missen. Ook voor muzikaal vermaak is gezorgd!

Wij willen u vragen om de parkeerplaats deze middag zo vrij mogelijk te houden. Probeer zo veel mogelijk op de fiets of te voet te komen i.v.m. de optocht.

 

Voor de groepen 7 en 8 is er een verkiezing wie er de jeugdprins en –prinses van D'N OVERKANT worden. De groepen 3 en 4 maken kans om pliessie te worden en bij de groepen 5 en 6 wordt er een nar gekozen. Kinderen mogen zich hiervoor, tot 26 februari, voor opgeven bij hun eigen leerkracht. Woensdag 27 februari worden de prins, prinses, nar en pliessie gekozen d.m.v. loting. Dat belooft dus erg spannend te worden!

Om 08.20 uur mogen de kinderen, die een wagentje hebben gebouwd, deze wegzetten op het voetbalveld van het grote schoolplein. De wagentjes mogen niet te hoog of te breed zijn, want mocht het regenen dan moeten ze de gymzaal in kunnen. Dus gelieve hier rekening mee te houden (niet hoger/breder dan een standaard deur).

Als uw kind een wagentje heeft gemaakt, graag een berichtje via Mijnschoolinfo sturen naar de eigen leerkracht met de namen van de kinderen die bij het wagentje horen.


 

 

Programma groep 2

 • Vóór de kleine pauze gaan de kinderen hossen in de speelzaal/lounge.
 • Voor de kleine pauze neemt iedereen zijn/haar eigen eten en drinken mee.
 • Om 11.00 uur lopen de kinderen één ronde met de optocht.
 • Na de optocht gaan ze terug naar de klas. Daar krijgen de kinderen nog te drinken en wat lekkers van de oudervereniging.
 • Om 12.00 uur is de school uit en start de vakantie.

 

Programma groep 3 t/m 8

 • Voor de kleine pauze hebben de kinderen een activiteit in de klas of zijn ze aan het hossen in de aula.
 • In de kleine pauze nuttigt iedereen zijn/haar meegenomen fruit en drinken.
 • Aansluitend lopen de kinderen om 11.00 uur één ronde met de optocht.
 • Na de optocht gaan alle kinderen naar binnen. Daar wordt de ochtend in de klas afgesloten en begint om 12.00 uur de vakantie.

Voor de route van de optocht, verwijzen we u naar de Nieuwsbrief van deze week 

Alaaf!

Terug naar overzicht Pagina afdrukken