1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Afspraken TSO en D'n Overkant

Afspraken TSO en D'n Overkant

vrijdag 5 april 2019

We willen u graag wat vertellen over de samenwerking en de afspraken tussen D’n Overkant en de TSO (Kober). We streven namelijk gezamenlijk naar welzijn voor de kinderen.

 

We vinden allemaal dat het overblijven in eerste instantie leuk moet zijn voor kinderen, maar ook voor de vrijwilligers en de pedagogisch medewerkers. Hier zijn wel afspraken voor nodig, want anders wordt het een rommeltje. Er blijven namelijk op de drukste dagen wel 250-300 kinderen over!

 

We willen die afspraken graag nog een keer onder uw aandacht brengen.

 

Wanneer er iets gebeurt tijdens de TSO  

Hiermee bedoelen we gewond raken of ernstige ruzie of opvallend gedrag. De pedagogisch medewerkers van Kober bellen u dan altijd. Als ze u niet te pakken krijgen, spreken ze altijd in op de voice mail. We zouden het fijn vinden als u dat thuis nog even bespreekt met uw kind om ervoor te zorgen dat het niet nog een keer voorkomt. Zo schept u ook duidelijkheid naar uw kind.

De pedagogisch medewerkers geven in dit geval altijd een terugkoppeling naar de leerkracht. Soms is dat voldoende, soms moet er nog over nagepraat worden in de klas. Dat ligt aan de situatie. Ook hier geldt dat Kober u belt om het terug te koppelen.

Leer uw kind ook dat het altijd naar een pedagogisch medewerker toe mag gaan als er iets gebeurt. Ze zien met zoveel kinderen namelijk niet altijd alles!

 

Aan en afmelden

U kunt uw kind aanmelden via Flexweb, of, wanneer dat niet lukt, via 

e-mail: overblijvenoverkant@kober.nl      of via 06 30277518

 

Als uw kind ziek is, dan moet u uw kind ook afmelden bij de TSO. Doet u dat niet, dan worden de kosten doorberekend! U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Ook dit kunt u doen via bovenstaande manieren.

 


Indeling

Groep 1-2: eerst eten in de diverse lokalen (wisselt na elke vakantie), daarna buiten spelen

Groepen 3 t/m 8: eerst buiten spelen, daarna eten in de diverse lokalen (wisselt na elke vakantie). Ze eten altijd met leerlingen uit dezelfde leeftijdscategorie.

 

Afspraken

  • Van 12.30-12.50 is er geen toezicht of begeleiding op het grote plein. Denkt u eraan dat uw kind pas na die tijd naar school komt? In de ochtenden is er tot 8.15 geen toezicht of begeleiding vanuit school of VSO
  • Voor en na schooltijd is de benedenruimte van het gebouw bezet door de VSO/ BSO. De medewerkers van Kober beslissen of een kind (wat niet bij VSO of TSO zit) wel of niet naar binnen mag op die tijd.
  • We gaan respectvol met elkaar om. Dat betekent dat wij ervan uitgaan dat kinderen de medewerkers en vrijwilligers net zo respectvol benaderen als de leerkrachten en andersom.
  • Leerkrachten hebben geen verantwoordelijkheid voor de overblijvers, maar zullen kinderen altijd aanspreken wanneer ze iets zien wat niet door de beugel kan.
  • Leerkrachten geven aan de pedagogisch medewerkers door wanneer er iets bijzonders is met leerlingen wat invloed kan hebben op het gedrag van kinderen (bijv. als een kind zich niet lekker voelt of ruzie heeft)

 

Wanneer u nog vragen heeft over het overblijven kunt u altijd contact opnemen met Marjos Schouw, coördinator van het overblijven. Zij is te bereiken via het in deze brief genoemde telefoonnummer en e-mailadres.

 

Team en directie D’n Overkant

Alle medewerkers van Kober

 

Terug naar overzicht Pagina afdrukken